Veelgestelde vragen

Is de proefles gratis?

De proefles is gratis als je besluit door te gaan met het starterspakket. Anders wordt er een losse lesprijs van €43,00 gerekend.

Wanneer kan ik lessen?

De autorijles wordt in overleg ingepland. Doordeweeks kan dit van 9.00 tot 21.00 uur.  Op zaterdag is rijles mogelijk van 9.00 tot 18.00 uur. Je kunt 1 keer per week lessen, of ervoor kiezen meerdere uren per week te rijden. Een spoedopleiding behoort zeker ook tot de mogelijkheden.

Hoe moet ik betalen?

Je kunt een pakket in één keer of in termijnen betalen. Kies je voor betaling in termijnen dan betaal je per vijf lessen vooruit. De termijnen vallen op de 1e, 6e, 11,e 16e en 21e lesuur.

Wanneer moet ik theorie-examen doen?

Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Daarom hangt het van de duur van de rijopleiding af wanneer je het beste je theorie-examen doet. Als je iedere week 1 keer autorijles neemt, is het verstandig nog even te wachten met het doen van dit examen.
Het komt je rijopleiding vanzelfsprekend ten goede als je wel alvast het theorieboek bestudeert.
Het theorie-examen is aan te vragen via de site van het CBR (www.cbr.nl). Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

Wanneer kan ik afrijden?

De examendatum wordt in overleg ingepland. De rij-instructeur beoordeelt of je klaar bent voor je doen van het praktijkexamen.

Wat heb ik nodig voor het praktijkexamen?

Je hebt in ieder geval een ingevulde eigen verklaring nodig. Hierop staan een aantal vragen waaruit moet blijken of je gezond bent en in staat bent een auto te besturen. Je kan deze eigen verklaring kopen via mijn.cbr.nl. Meld het zo snel mogelijk aan je rij-instructeur wanneer je een vraag met ja moet beantwoorden.
Verder neem je mee: de oproepkaart, een geldig identiteitsbewijs, een ingevulde zelfreflectie en indien van toepassing het adviesformulier tussentijdse toets.